Scapeler, Powered by FIWARE

0
2301

Scapeler heeft met FIWARE een volgende stap gezet in de wereld van Internet of Things (IoT). Naast de bestaande infrastructuur met daarin OGC/SOS services en allerlei andere open source componenten om IoT data en Open Data te koppelen, is FIWARE een welkome aanvulling en straks misschien wel meer dan dat.

Powered by FIWARE, wat betekent dat?

Door gebruik te maken van FIWARE is een informatiesysteem of applicatie die daarmee wordt gerealiseerd ‘Powered by FIWARE’. Voorwaarde is dat minimaal gebruik wordt gemaakt van het basiscomponent, de ‘Orion Context Broker’.

Wat is FIWARE

FIWARE is een open source platform met componenten welke het mogelijk maken om data van sensoren (IoT) te koppelen aan andere informatie die op het internet wordt aangeboden (de context). Het wordt op Europees niveau gepromoot en ondersteund en moet een basis worden voor Smart Cities, Smart Industry en Smart AgriFood.

Lees hier meer over FIWARE – Open Source Platform for our Smart Digital Future

Of bekijk deze introductie video:

Het gedistribueerde web – DWEB

De FIWARE belofte gaat verder dan één informatiesysteem, het informatiesysteem zal onderdeel gaan worden van een groter geheel, het gedistribueerde web of DWEB.

Klik op de link voor meer informatie over DWEB.

Het gedistribueerde web (DWEB).   

 

Hoe doet Scapeler dat?

FIWARE is aan de bestaande infrastructuur toegevoegd en stap voor stap zal bekeken worden wat de waarde van FIWARE zal zijn. De sensor data die eerst alleen via de interfaces en proxy naar de OGC/SOS services werden gestuurd, wordt nu ook aan de FIWARE Context Broker aangeboden. Op de pagina voor actuele sensor data zullen straks ook de FIWARE resultaten te zien zijn.

Schematisch ziet het er zo uit:

Update 2018-09-20

Lees hier meer over de eerste ‘Powered by FIWARE’ applicatie van Scapeler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!