De aanhouder wint

0
1401

‘De aanhouder wint’ is de boodschap vanuit ‘s-Gravenpolder nadat de Raad van State uitspraak heeft gedaan. De gemeente is tekort geschoten in het onderzoeken naar de klacht over houtrook overlast. Slechts éénmaal is een ambtenaar ter plekke geweest om te constateren dat er geen probleem zou zijn.

De gemeente(n) moet dus meer haar best doen om klachten over houtrook goed te kunnen beoordelen.

Dat het zelf meten met fijnstofsensoren ertoe heeft bijgedragen dat deze zaak gewonnen is mag duidelijk zijn. Burgerinitiatief loont zou je daarmee kunnen constateren. Met deze uitspraak zullen de gemeenten hun koers moeten wijzigen, meer in het belang van de gezondheid van de burger moet denken. Eigenlijk best wel vreemd om dat zo te moeten verwoorden, gezondheid en een gezonde leefomgeving zou bovenaan de lijst moeten staan zou je zeggen.