Last van rokers op het terras?

0
1643

Zit je net op een terras met een heerlijk kopje koffie voor je op het tafeltje, merk je ineens dat er iemand aan de tafel achter je begint te roken. De wind staat ongunstig en iedere keer als je een nipje koffie neemt en probeert te genieten van de smaak en de geur van de koffie, trekt de rook langs je gezicht. Gadverdamme …

Kent u dat gevoel?

Dan moet je voorstellen dat je thuis bent, in je eigen en vertrouwde leefomgeving, en dit gevoel iedere dag moet ervaren, er is geen ontkomen aan. Het hele gezin van de buren begint om 7 uur in de ochtend stevig te roken en gaat de hele dag door tot laat in de avond. De afgelopen jaarwisseling werd ook nog flink uitgepakt met vuurwerk met daarbij nog eens een paar stevige Cubaanse sigaren, en het was gezellig!!!

Als je dat twee maanden over je heen laat gaan en dan terugkijkt wat het elk uur van de dag heeft gedaan dan zie je dat in onderstaande grafiek weergegeven.

Dat van het rokende gezin is natuurlijk onzin waar maar wat wel waar is dat deze buren de gehele dag hout stoken. Veel mensen zijn niet bewust hoe sterk dit zogenaamde ‘gezellige vuur’ en ‘moet kunnen verwarming’ het leefgenot van velen bederft.

In de grafiek zie je uitschieters boven de boxjes in beeld gebracht welke houtrook laten zien. Houtrook ‘slingert’ door de lucht waardoor stevige verschillen in de fijnstofconcentratie. Deze verschillen geven dus de uitschieters. s’Nachts wordt er niet gestookt en om 7 uur gaat de kachel weer aan. Het vuurwerk van de afgelopen jaarwisseling is ook in deze periode opgenomen vandaar de vele uitschieters in het eerste uur. En kijk dan naar de verschillen met de ‘standaard’ uren, schokkend toch?!

Als de periode tot en met 29 december wordt bekeken, dus zonder het vuurwerk, dan ziet het plaatje er zo uit: (week 45 tm week 52)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!