Aanpassing sensorkastje

0
2106

De belangrijkste aanpassing deze keer is het gebruik van een zogenaamd breakout-bordje voor op de Raspberry Pi Z. Dit bordje is aangesloten op de Raspberry Pi via de GPIO-connector.  Nu is er geen los bordje meer nodig en zijn de kabeltjes verdwenen wat het geheel een stuk minder kwetsbaar maakt. Vergelijk de foto’s van beide versies maar.

 

Vergelijk met een vorige versie:

Andere aanpassingen

Minder zichtbaar is dat de ventilator is omgedraaid. De ventilator blaast nu de lucht naar buiten. Dit zorgt voor een lichte onderdruk in het kastje wat gunstiger zou zijn voor de fijnstof sensor.

De sensor voor de buitentemperatuur (DS18B20) wordt nu via een GPIO poort voorzien van stroom (3V3). Dit is nodig om deze sensor software matig te kunnen resetten. In de praktijk is geconstateerd dat de sensor zo af en toe op tilt kan slaan.