LuchtData Project Arnhem

0
1682

Er zijn steeds meer mensen actief bezig met de kwaliteit van de leefomgeving en de gezamenlijke wens op schone lucht en dat is natuurlijk een goede zaak. Actief bezig zijn betekent bewust worden en ook bewust maken. Bewust zijn is een eerste stap tot verandering.

Ik deel daarom graag het onderstaande bericht op verzoek van het initiatief uit Arnhem.

LuchtData Project Arnhem

We bestaan uit 10 organisaties uit Arnhem die samenwerken voor een gezond, groen en eerlijk Arnhem. We hebben daarnaast de Landelijke Federatie Tegen Biomassacentrales opgericht waarvoor we de websites www.biomassmurder.org en www.the-fab.org voor gebrouwd hebben. We werken hierin samen met 40 landelijke organisaties & 200 internationale organisaties. Daarnaast ondersteunen we Urgenda en Johan Vollenbroek (het MOB). Twee maanden geleden zijn we het LuchtData Project gestart om samen met onze stadsgenoten fijnstofmeters te bouwen om met een fijnmazig meetnetwerk de luchtkwaliteit in de gaten te houden. Er hebben zich meer dan 200 mensen aangemeld en de eerste proefworkshop was een zeer groot succes. Op dit moment (tijdens de voorbereiding en de eerste proefworkshop) hebben we 35 fijnstofmeters in de lucht gebracht en aan het RIVM netwerk “Samen Meten” geknoopt via het LuftDaten netwerk. De aankomende maand staan er nog eens zes workshops verspreid over drie dagen ingepland.

Hieronder hebben we een aantal informatieve links toegevoegd over het project:

Website met alle informatie en filmpjes: https://www.arnhemspeil.nl/acties/luchtdata-project.html
Uitnodiginghttps://www.arnhemspeil.nl/docs/2019-12-21-arnhemspeil-uitnodiging-luchtdata-project-fijnstofmeter-bouwen.pdf
Handleidinghttps://www.arnhemspeil.nl/docs/2019-12-22-arnhemspeil-luchtdata-project-fijnstofmeter-handleiding.pdf

Extra workshops voor andere steden

Ondertussen hebben we zoveel verzoeken uit andere steden dat we eind februari ook een workshop inplannen voor inwoners van andere steden die dit initiatief willen invoeren in hun eigen stad. Dit wordt een speciale workshop waarbij we niet alleen een fijnstofmeter samen in elkaar zetten maar ook uitleggen hoe je het initiatief opstart in je eigen stad en we uitleggen hoe we daaraan ondersteuning kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

Arnhemse Bomen Bond, de Stadskeuken, Arnhems Peil, Behoud Bomen Arnhem, Bloei! In Arnhem, de Aktie Redactie Bomen en Bos, EDSP ECO, Eetbaar Arnhem, Natuur & Milieu Schuytgraaf en de Tree Union.