ApriSensor in Home Assistant (Domotica)

0
1036

Altijd al uw ApriSensor in Home Assistant willen gebruiken? Vanaf nu is dat mogelijk!
Deze koppeling is beschikbaar met de ApriSensor softwareversie van 1 oktober 2023. (neem contact met ons op als u hier gebruik van wilt maken)

Home Assistant is een domotica applicatie waarmee u zaken thuis kunt automatiseren. Zaken zoals automatisch aan- en uitschakelen van verlichting, aansturen van verwarming of monitoren van uw energieverbruik of opbrengst van de zonnepanelen. En nu ook de meetwaarden van de ApriSensor sensoren kunt volgen, en zelfs alarmen kunt laten afgaan. 

Home assistant draait als zelfstandig systeem bijvoorbeeld op een Raspiberry Pi3 of P4 welke aan uw netwerk is gekoppeld. Met behulp van een webapplicatie of app is het systeem te gebruiken. Informatie over installatie en configuratie is hier te vinden: https://www.home-assistant.io/

HA configuration.yaml

In Home Assistent worden de sensoren geconfigureerd in een zogenaamd yaml-bestand. Hieronder een voorbeeld van het configuratie.yaml bestand met daarin drie ApriSensor sensoren (een daarvan een ApriSensor-Duo: ECB3).
De hostnaam in de ‘resource’ parameter begint met het ID van de ApriSensor aangevuld met ‘.local’. Poort is 4000. Bijvoorbeeld http://ECB3.local:4000