2e luchtdrukgolf door uitbarsting vulkaan op Tonga

0
937

Een tweede luchtdrukgolf heeft rond 3 uur Nederland bereikt. Deze tweede golf heeft een tegenovergestelde richting. De golven van beide richtingen hebben elkaar omstreeks 00:00 uur geraakt, waardoor de tweede golf is verzwakt.

Conclusie: Leeuwarden ligt dichter bij Tonga dan ‘s-Gravenpolder 🙂

Aanvulling: en met het raakpunt van de twee golven zo dicht bij elkaar, Nederland zo goed als aan de andere kant van de aardbol.

Aanvulling 2: Het exacte tegenoverliggende punt ligt in het zuiden van Algerije evengoed zo’n 3300 km van Nederland vandaan. Dit komt overeen met het tijdsverschil tussen de twee drukgolven in Nederland waarmee de snelheid van verplaatsing zo rond de 1100 km per uur komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!