1e test met mobiele fijnstofsensor in Purmerend

2
270

De eerste testronde met de mobiele variant van de ApriSensor is een feit!

Op het moment van de (fiets)testrit waren alle fijnstof meetwaarden laag en daarom hebben alle stippen op de kaart dezelfde kleur, mooi. Maar dat zal ongetwijfeld veranderen als straks de (hout/pellet) kachels weer worden gebruikt en dan komen we natuurlijk weer met een nieuw bericht.

Deze ApriSensor bevat een Sensirion SPS30 fijnstofsensor en een NEO-8M GPS module voor de locatiebepaling. Voor de voeding is een powerbank gebruikt. De fijnstofsensor meet continue (1x per seconde). De meetwaarden worden in de ApriSensor per 20 seconden gemiddeld en samen met de locatiegegevens opgeslagen in een Redis database. Bij thuiskomst wordt automatisch de wifi-verbinding tot stand gebracht en de data naar de server gestuurd. Met de hotspotfunctie van een mobiele telefoon is de data ook tijdens de rit naar de server te sturen en het resultaat direct zichtbaar op de kaart te krijgen.
Het resultaat ziet u in onderstaand plaatje.

2 REACTIES

  1. We zijn bij 6 Noord-Hollandse scholen gestart met de snuffel fiets (Sodaqair) product van Sodaq. Kijk eens op hun site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here