Dagelijks een zeer grote brand?

1
2254

12 maart brak er rond 3.00 uur een brand uit in een groot gebouw waar meerdere bedrijven gevestigd zijn. De brand in het gebouw aan de Gageldijk te Maarssen breidde snel uit tot een zeer grote brand, een vlammenzee met veel rookontwikkeling tot gevolg.

Tot in Amersfoort

Op hemelsbreed zo’n 20 kilometer afstand, is de rook ook duidelijk zichtbaar geworden. De lijn in de kaart hieronder laat precies de windrichting zien van het moment van de brand. De grafiek van de fijnstof metingen die daar worden uitgevoerd laat het spoor van de rook ook zeer goed zien.

Om 3.30 uur piekt de grafiek en de stroom fijnstof blijft doorgaan tot 4.30 uur. U zult zich afvragen waar de pieken links in de grafiek door veroorzaakt worden? Die pieken zijn het resultaat van houtstook in de buurt, in Hoogland zelf. Niet overtuigd? Kijk dan naar de volgende grafiek en u ziet hetzelfde patroon de volgende dag herhalen.

Dagelijks de gevolgen van een zeer grote brand

Dagelijks de gevolgen van een zeer grote brand in en om je huis, in een gewone buurt in een stad in Nederland, ongekend.

De Veiligheidsregio Utrecht adviseerde ‘omwonenden’ om ramen en deuren gesloten te houden en heeft de brandweer een gebied van kilometers groot gecontroleerd op aanwezigheid van schadelijke stoffen. De boodschap ook van de Veiligheidsregio Utrecht: “Rook is nooit gezond”.

Maar wat betekent dat voor de bewoners van de buurt in Hoogland die dagelijks met deze hoeveelheid fijnstof en giftige dampen te maken hebben, ramen en deuren sluiten? Het drietal fijnstofsensoren op deze lokatie in Hoogland laten zowel de niveau’s fijnstof binnen als buiten de woning zien. Ongekend toch?

1 REACTIE

  1. De dagelijkse realiteit voor honderdduizenden mensen in Nederland en niet alleen longpatienten hoor !!!
    En alle instanties doen hun blijkbaar hun stinkende best dit zo lang mogelijk in stand te houden ipv binnen hun mogelijkheden dit tot een minimum te beperken . Het lijkt wel een satanisch complot tot ecocide op elkaar .Je mag dan zogenaamd wel geen wetten hebben, maar een opvoedend gesprekje met de stokers van GGD of handhaving is in al die jaren ook nog nergens gebeurd, wel het tegendeel .Alles wordt uit de kast gehaald om de stoker maar te laten stoken. Waardoor de houtverbrander denkt dat het wel “meevalt” Hij ziet niet ( helaas soms wel) in dat hij zo de kampbeul speelt over een ander .Hij beschikt over leven en dood.Dat dit soort zelfs zwaar astmatische en cardiologisch zieke buren met plezier uitrookt zegt genoeg Dit land is ziek .

Reacties zijn gesloten.