Uniek: Ultrafijnstof sensor gekoppeld aan ApriSensor netwerk

0
2264

Dit mag toch zeker wel als een uniek moment worden bestempeld, een sensor voor ultra-fijnstof ofwel UFP is gekoppeld aan het ApriSensor netwerk. Meetresultaten kunnen realtime naar de servers worden verstuurd en zichtbaar gemaakt in de grafieken.

UFP deeltjes < 0.1 micrometer

Dit soort sensoren maken deeltjes ‘zichtbaar’ die kleiner zijn dan 0.1 micrometer. Met de standaard (low-cost) fijnstofsensoren worden deeltjes met een grootte van 10 of 2,5 micrometer geteld. Het zijn juist die kleinere deeltjes (UFP) die gevaarlijk zijn voor de gezondheid omdat die ver in het lichaam kunnen doordringen en schade kunnen veroorzaken. 

Koppeling met netwerk

De sensor is via een seriële port aangesloten op een Raspberri Pi en daarmee gekoppeld aan het ApriSensor netwerk van Scapeler. De sensor is in bezit van Stichting HoutrookVrij die met onderstaand twitterbericht de mijlpaal met trots bekend maakte.

De UFP monitor: TSI 3007

Het betreft in dit geval de Condensation Particle Counter (CPC) 3007 van TSI

Met de volgende mogelijkheden zoals op de website van TSI aangegeven:

  • Particle size range of 0.01 to >1.0 µm
  • Concentration range of 0 to 100,000 particles/cm3
  • Battery-powered operation
  • Programmable data-logging capabilities

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in
Captcha verification failed!
Captcha gebruikersscore mislukt. Gelieve ons te contacteren!