ApriSensor op Samenmeten-dataportaal

Op het Samenmeten-dataportaal van het RIVM worden meerdere meetsystemen samengebracht waaronder die van Scapeler met de ApriSensor.

Het Samenmeten-dataportaal is hier te vinden: https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/

De ApriSensor sensorkits zijn te herkennen aan de identificatie welke begint met “SCL_” (Scapeler). Hieronder een voorbeeld “SCL_ApriSensor_27E8-pmsa003”. De code “27E8” is de code van de sensorkit. Door de stip op de kaart aan te klikken zijn de meetresultaten op te vragen. Op het portaal zijn de meetresultaten te zien als gemiddelde waarde van een geheel uur.

Coördinaten en privacy en gebruik van de data

Als u wilt dat ook uw ApriSensor sensorkit op het Samenmeten-dataportaal wordt getoond, overweeg dan vooraf of u de locatie van uw sensorkit wel openbaar wilt maken. Alhoewel het RIVM de coördinaten van de locatie bij elke bevraging iets zal wijzigen (random), komt de locatie toch meer in beeld dan de normale aanduiding via de grafieken op de website van Scapeler.

Als u het vervelend vindt om uw locatie te openbaren, dan kunt u er ook voor kiezen om een minder exacte plek aan te wijzen, bijvoorbeeld binnen een straal van 100-150 meter. Heeft u twijfels, doe het dan niet.

Het RIVM gebruikt uw data. Meer informatie is hier te vinden:  https://samenmeten.nl/data-delen-door-organisaties

Uw ApriSensor sensorkit ook op het portaal?

Heeft u zelf een ApriSensor sensorkit en wilt u uw resultaten terugzien op het portaal? Stuur dan een verzoek per e-mail naar info@scapeler.com en geef daarbij het volgende aan:

  • Het ID van de sensorkit – bijvoorbeeld “27E8”
  • De coördinaten van de locatie – bijvoorbeeld “52.5001, 4.9592”
  • Dat u toestemming geeft de coördinaten van de locatie en data te laten gebruiken door het RIVM

Coördinaten van de sensorkit bepalen

Start Google Maps: https://www.google.nl/maps

Zoom in op de locatie en klik in de kaart op de plek welke u wilt gebruiken. Een pop-up-venster verschijnt met daarin de coördinaten van de aangewezen plek (op uw mobiele telefoon verschijnen de coördinaten bovenin het scherm). Neem de coördinaten (combinatie van twee getallen) over tot maximaal 4 cijfers achter de punt. Bij onderstaand voorbeeld wordt dat dan: “52.5001, 4.9592”. Door deze coördinaten in het zoekvenster van Google Maps te plaatsen en daarmee te zoeken kunt u controleren of de opgegeven plek de juiste is.